homelespakkettenblogover justcare contact
 
Lespakket Voedsel

Iedereen houdt van lekker eten! Maar hoe kan het dat er aan de ene kant van de wereld te weinig te eten is, en aan de andere kant van de wereld eten wordt weggegooid? Het lespakket Voedsel zet leerlingen aan het denken over deze vraag!Vakken

De lessenserie Voedsel bestaat uit vier lessen. Tijdens deze lessen ontdekken de leerlingen het verhaal achter hun eten. Ze worden zich bewust van de keuzes die zij elke dag maken en de impact daarvan op mensen in ontwikkelingslanden. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen/eindtermen van godsdienst, economie, biologie, aardrijkskunde, maatschappijleer.
 


Crest Mahico

Crest Mahico (58) uit Zambia werd ziek. Hij verzwakte zo erg dat zijn familie bang was dat hij zou overlijden. Toen kreeg hij van de hulporganisatie Evangelical Fellowship of Zambia (een partnerorganisatie van Woord & Daad) een basisvoedselpakket, vol gezonde groenten, vitamines, rijst en maïs.

Lees meer...

 

Amida

Amida was moeder van zes kinderen. Maar tijdens de oorlog zijn er drie overleden. Het verdriet is te lezen op haar gezicht… Samen met haar man Biguba was ze gevlucht naar de stad Uvira. Nu is het veiliger en zijn ze teruggekeerd naar hun eigen dorp, Lugambo Ake. Toen Amida terugkwam, bleek alles verwoest te zijn. Gelukkig heeft ze een klein huisje gevonden, waarin ze samen met haar man en drie kinderen kan leven.

Lees meer...

 

Binwa en Byaombe

In een klein ziekenhuisje in Fizi, in Oost-Congo zitten twee vrouwen met een kind op schoot op hun bed. De klamboes zijn weer opgerold, kinderen lopen tussen de bedden. De tweeëntwintigjarige Binwa Wilonda heeft haar zoontje Isaac Alimasiel op schoot. Isaac is nog geen twee jaar oud, maar is sinds vijf dagen opgenomen in het ziekenhuis met ondervoedings-verschijnselen. Isaac’s grote broer van viereneenhalf jaar oud is thuisgebleven in hun dorp Kalongwe.

Lees meer...

 


Also available in English- click here