homelespakkettenblogover justcare contact
 
Just Care biedt drie verschillende lessenseries waarin de armoedeproblematiek van verschillende kanten wordt belicht. In elk lespakket wordt de link gelegd tussen het leven van jongeren in ontwikkelingslanden en jongeren hier! Twee van de drie pakketten zijn inmiddels ook in het Engels verkrijgbaar.

Iedere les bestaat uit een instructie voor de docent en aansprekende werkbladen voor de leerlingen. De lessen kunnen in een lessenserie worden gebruikt, maar kunnen ook afzonderlijk worden gegeven. Klik hieronder op één van de lespakketten voor meer informatie en om de pakketten te downloaden of gratis te bestellen.
 
Lespakket voedsel
Lespakket Voedsel

Also available in English
Lespakket Water


Lespakket Eerlijke handel
Also available in Englishvideo over de watervoetafdruk

Video bij het Lespakket Water.

AmidaCongo – Gevlucht en teruggekeerd

Amida was moeder van zes kinderen. Maar tijdens de oorlog zijn er drie overleden. Het verdriet is te lezen op haar gezicht… Samen met haar man Biguba was ze gevlucht naar de stad Uvira. Nu is het veiliger en zijn ze teruggekeerd naar hun eigen dorp, Lugambo Ake. Toen Amida terugkwam, bleek alles verwoest te zijn. Gelukkig heeft ze een klein huisje gevonden, waarin ze samen met haar man en drie kinderen kan leven.