homelespakkettenblogover justcare contact
 
Just Care biedt drie verschillende lessenseries waarin de armoedeproblematiek van verschillende kanten wordt belicht. In elk lespakket wordt de link gelegd tussen het leven van jongeren in ontwikkelingslanden en jongeren hier! Twee van de drie pakketten zijn inmiddels ook in het Engels verkrijgbaar.

Iedere les bestaat uit een instructie voor de docent en aansprekende werkbladen voor de leerlingen. De lessen kunnen in een lessenserie worden gebruikt, maar kunnen ook afzonderlijk worden gegeven. Klik hieronder op één van de lespakketten voor meer informatie en om de pakketten te downloaden of gratis te bestellen.
 
Lespakket voedsel
Lespakket Voedsel

Also available in English
Lespakket Water


Lespakket Eerlijke handel
Also available in Englishvideo over eerlijk katoen

video bij lespakket Eerlijke Handel

Bittere suiker in Nicaraguadeel 1: het Eiland van de Weduwen

Door: Charlot Lugtigheid

Rosa Esperanza is sinds zeven jaar weduwe en leeft in de gemeenschap La Isla in het Chichigalpa district in Nicaragua. “Mijn opa, ouders en broers zijn allemaal overleden als gevolg van chronisch nierfalen en op dit moment zie ik bij mijn drie zoons de symptomen van deze ziekte”. De drie zoons van Rosa zijn werkzaam bij Ingenio San Antonio, een groot agrarisch complex waar naast suiker ook ethanol en elektriciteit geproduceerd worden. Ingenio San Antonio is verantwoordelijk voor 46% van de totale suikerproductie in Nicaragua en is daarmee de grootste bron van werkgelegenheid voor het noordwesten van het land. Het complex betekent echter niet alleen werk maar ook ziekte en dood voor veel arbeiders en hun familie.